ATELIERE DEZVOLTARE PERSONALĂ COPII

Home / ATELIERE DEZVOLTARE PERSONALĂ COPII

De ce aș alege un atelier de dezvoltare pentru copilul meu?

Ce beneficii îmi aduce?

Atelierele de dezvoltare personală pentru copii sunt programe prin care copiii sunt stimulați să-și dezvolte gândirea logică și strategică, flexibilitatea, atenția, încrederea în sine, comunicarea, creativitatea, perseverența, capacitatea de gestionare a emoțiilor și relaţiilor cu cei din jur

Dezvoltarea personală a copiilor este un proces de durată ce presupune dobândirea unor competențe cognitive, emoționale și sociale ce le vor influența întreg parcursul ca adulți. Atunci când copiii sau adolescenții trec prin perioade dificile (adaptarea la mediul preșcolar/școlar, program școlar încărcat, conflictele cu colegii, transformările specifice adolescenței, problemele din mediul familial etc.) au nevoie de modele „sănătoase” de gestionare a situațiilor. În plus, au nevoie de suport emoțional pe care, de cele mai multe ori, nu știu să îl solicite nici familiei și nici cadrelor didactice. De aceea, grupurile de dezvoltare personală constituie una dintre soluțiile cele mai adecvate pentru depășirea momentelor dificile apărute în viața lor.

            Indiferent de tematică, grupurile de dezvoltare personală pornesc de la o bază de beneficii esențiale care oferă copilului un mediu:

 • CONSTANT – grupul se întâlnește la aceeași oră, în aceeași zi a săptămânii, cu aceiași psihologi însoțitori și aceiași colegi, rutina creându-i copilului un nivel crescut de siguranță, ajutându-l în reducerea anxietății.
 • LIBER și PROTEJAT – psihologul mediator asigură libertatea de exprimare, eliminarea atitudinii critice și a agresiunii verbale.
 • MODELATOR – prin prezența sa cât și prin utilizarea grupului ca factor de suport, psihologul modelează comportamentele copilului, crescând frecvența celor adecvate și dorite.
 • ÎNCURAJATOR – prin faptul că se simte acceptat și valorizat, copilul își dezvoltă încrederea în propriile forțe.

            Prin participarea activă la atelierele noastre, ce folosesc metoda specifică de îmbogățire instrumentală Feuerstein, copiii își vor dezvolta:

 • Curajul de a susține puncte de vedere argumentate, pe baza unei gândiri logice;
 • Capacitatea de a crea strategii de lucru, atât individual, cât şi în echipă;
 • Independența și integrarea socio-emoțională;
 • Disponibilitatea de a-și asuma responsabilităţi;
 • Abilitatea de a lua decizii și responsabilitatea;
 • Capacitatea de învățare și cea de gândire;
 • Abilităţile de ascultare şi comunicare;
 • Înţelegerea şi gestionarea emoţiilor;
 • Atenția și puterea de concentrare;
 • Încrederea în sine;
 • Gândirea logică;
 • Stima de sine;
 • Creativitatea.

            Astfel, un copil care va lucra cu instrumentele dezvoltate de REUVEN FEUERSTEIN va putea spune despre sine: învăț să învăț fără ajutor, învăț să învăț în timp mai scurt – sunt  eficient, învăț cum să învăț, învăț să nu fiu dependent de nimeni, învăț să am incredere în mine, învăț să mă descurc în viață. Toate acestea, dezvoltându-se încă din copilarie, vor deveni un mod de viață pentru viitorul adult. Pentru că un copil fericit este un copil cu o stimă de sine crescută, curios, creativ, ce va deveni un adult flexibil în gândire, puternic în confruntarea cu agenții stresori si provocările vieții, perseverent în atingerea obiectivelor, capabil să relaționeze eficient și responsabil.

 

Înscrierea la ateliere

            Atelierele se desfășoară cu grupe de 4-10 copii și sunt coordonate de 2 psihologi. Programul pentru dezvoltare personală este format din 10 întâlniri a câte 90 minute, ale căror teme și activități sunt corelate. În cadrul grupurilor de dezvoltare personală este încurajată acceptarea fiecarui copil, a unicității acestuia și este eliminată atitudinea critică; fiecare copil are spațiul și timpul său în grup, garantând circularitatea.

            Pentru asigurarea omogenității fiecărei grupe de copii, vom stabili o întâlnire inițială în vederea cunoașterii.

            Detalii și programări preliminare poți solicita la nr. de tel. sau e-mail:  

            Grupurile de dezvoltare personală sunt destinate copiilor tipici, fără diagnostic psihologic sau psihiatric. Ne rezervăm dreptul de a selecta copiii înscriși în program, astfel încât activitățile propuse să fie benefice pentru toți copiii participanți.

LOCATIE

Constanta, str. Eliberării nr. 7, bl. IV40, sc. A, parter, ap. 1

PROGRAM

Luni-Vineri: 09:00 – 20:00
Sambata: 09:00 – 16:00
Duminica: 09:00 – 12:00

HAI SA VORBIM

0731 582 384 / 0722 668 900
psiholog@psiforme.ro