CONSILIERE

Home / CONSILIERE

Ce este consilierea?

Cand apelez la consiliere?

Consilierea este o intervenție psihologică ce se adresează persoanelor sănătoase aflate în situații de criză sau care se află în impas în ceea ce privește rezolvarea unor situații de viață

Existența noastră ne pune în fața unor situații problematice care ne destabilizează și ne creează confuzii sau incertitudini. Însă nu prezența lor determină sănătatea și bunăstarea noastră, ci ceea ce facem atunci când ne confruntăm cu ele. Pentru că atunci ne simțim responsabili în a găsi rapid soluții care să ne redreseze și să ne permită menținerea relațiilor sănătoase cu ceilalți. Și pentru că, uneori, este greu să facem asta fără sprijin. Iar aici intervine rolul consilierului. El este cea mai potrivită persoană cu care poţi discuta ceea ce nu poţi să recunoşti chiar tu însuţi, ceea ce ţi se întâmplă, te deranjează şi nu pare să aibă soluție, ceea ce te frământă dar nu ai curajul să întrebi familia, prietenii, apropiații.

Consilierul îţi va oferi ocazia să te destăinui, să verbalizezi acele gânduri, trăiri sau emoţii care te preocupă. Împreună cu psihologul poți încerca să identifici sursa problemei și cum poţi proceda în situaţia respectivă, care demersuri sunt cele mai potrivite pentru tine şi ce consecinţe vor avea acţiunile tale. Cheia tuturor intervenţiilor circumscrise consilierii este dezvoltarea unor noi strategii de rezolvare pe fondul activării resurselor blocate, astfel încât să-ți găsești propriile soluţii, valorificându-ți potenţialul de care dispui.

Dincolo de obiectivele specifice legate de abordarea dificultăţilor cu care te confrunți, consilierea psihologică va duce în final și la reglarea emoțională sau, mai bine zis, la restabilirea echilibrului care se poate traduce în: funcţionarea eficientă în viaţa de zi cu zi, gestionarea factorilor de stres cotidieni, îndeplinirea optimă a rolurilor profesionale, de familie și sociale, în creșterea calităţii vieţii și a stării de bine psihologice.

LOCATIE

Constanta, str. Eliberării nr. 7, bl. IV40, sc. A, parter, ap. 1

PROGRAM

Luni-Vineri: 09:00 – 20:00
Sambata: 09:00 – 16:00
Duminica: 09:00 – 12:00

HAI SA VORBIM

0731 582 384 / 0722 668 900
psiholog@psiforme.ro