PSIHOTERAPIE

Home / PSIHOTERAPIE

Ce este psihoterapia?

Când apelez la psihoterapie?

Psihoterapia este un demers complex de tratament psihologic centrat pe reducerea unor simptome sau comportamente disfuncționale, ce poate implica, la un nivel mai complex, reechilibrarea și reconstrucția personalității

Psihoterapia este un drum al recuperării controlului asupra propriei existențe și al creșterii personale, prin descoperirea de noi modalități de a face față provocărilor vieții, de a găsi soluții unor situații ce păreau de nerezolvat. Acest drum poate fi mai lung sau mai scurt, mai ușor sau mai dificil, deoarece el este, înainte de toate, un drum personal și tocmai de aceea e diferit în funcție de fiecare călător în parte. În acest context, psihoterapeutul este un ghid, o călăuză sau uneori doar un companion, care te va însoți pe tot acest parcurs, te va sprijini și te va îndruma, deși drumul este în totalitate al tău.

            Psihoterapeutul este o oglindă în care tu, clientul, îţi priveşti propria reflexie: propriile dorinţe, motive, scopuri, comportamente, dificultăţi, emoţii, gânduri şi convingeri, propriile perspective asupra realităţii. Având în faţa ochilor propria reflexie, îţi poţi ajusta singur modul de a gândi, simţi şi acţiona. Și da, în momentul în care decizi să mergi la terapie, viaţa ta se poate schimba radical. Înveţi să te respecţi, să te preţuieşti, să te pui pe tine în centrul existenței tale, să ai încredere în tine şi în puterea ta interioară, să îţi trasezi limite şi graniţe clare de interacţiune cu cei din jur. Înveţi cum să nu mai fii dependent, să nu mai cerşeşti iubire şi nimic altceva. Pentru că te ai pe tine şi pe baza iubirii tale de sine îți vei construi viața pe care o meriţi. Calitatea vieţii tale depinde de relaţia pe care o ai cu tine însuţi. Când te vindeci și te întregeşti, suferinţa inutilă încetează. Tu cum alegi să trăieşti?

 

LOCATIE

Constanta, str. Eliberării nr. 7, bl. IV40, sc. A, parter, ap. 1

PROGRAM

Luni-Vineri: 09:00 – 20:00
Sambata: 09:00 – 16:00
Duminica: 09:00 – 12:00

HAI SA VORBIM

0731 582 384 / 0722 668 900
psiholog@psiforme.ro